Archive for the ‘Om Djævelens Advokat’ Category

Nye udsendelser på vej!

Friday, September 22nd, 2006

Efter en vel overstået sommer, hvor redaktionen på Djævelens Advokat har restitueret sig oven på et travlt forår, har vi udviddet redaktionen med to nye medlemmer og er nu i gang med at planlægge og optage nye udsendelser, som kommer her fra 1. oktober. Websitet vil også blive omstruktureret en anelse i samme forbindelse.

Vi kan med det samme afsløre, at der bliver tale om et par scoops med international format her i efteråret, men mere vil vi naturligvis ikke røbe nu…

Nyt blod til Djævelen

Tuesday, June 27th, 2006

Efter 6 udsendelser synes vi godt, vi kan tillade os at kalde Djævelens Advokat for en lille succes. Lytterskaren kan rigtignok ikke sammenlignes med monopolets horder, men lyttet bliver der, og debatteret og tænkt. Men da begge de sataniske sagførere, der er ansvarlige for udsendelserne, har travlt med ”rigtige” jobs og diverse andre aktiviteter, er frekvensen på udsendelserne ikke optimal, ligesom vores reaktionstid på spændende nye historier ikke er så hurtig som man kunne ønske. Derfor søger Djævelens Advokat nu nyt blod til at udvide redaktionen og forbedre udsendelserne.

Vi søger som udgangspunkt to meddjævle, der vil skulle kunne operere både sammen med de to eksisterende redaktører og som et selvstændigt team, hvilket indebærer identifikation af nye udsendelser, research, kontakt til ”ofre”, gennemførelse af udsendelsen, redigering og uploading.

Hvem er du?

Du er interesseret i og vidende om både dansk og international politik og følger samfundsdebatten tæt (abonnerer du på The Economist er du allerede foran). Du ved, hvad der rører sig i den danske og internationale blogosfære, måske er du endda selv blogger. Du brænder for at formidle historier/debatter med en anderledes vinkling end den, der kan opleves i danske dagblade eller på Danmarks Radio. Du er ikke bange for at stille kritiske spørgsmål eller slagte hellige køer. Du har flair for IT (kendskab til Garageband og/eller Audacity et plus).

Hvis ovenstående har vækket din interesse så skriv en ansøgning indeholdende et CV, samt et oplæg til en udsendelse, som du mener kunne være interessant for Djævelens Advokat.

Kontakt

Jacob Mchangama tlf: +45 24664220 mail: jmchangama@yahoo.com
Lars Hvidberg tlf: +45 61677309 mail: lars.hvidberg@gmail.com

Teknisk uheld

Monday, May 15th, 2006

Ja, det er den 15. i dag, og den aktive lytter har sikkert allerede opdaget, at hendes elskede update på Djævelens Advokat ingen steder er at finde. Det skyldes problemer med computeren, vi redigerer på. Heldigvis er ingen data gået tabt, men der går nok nogle dage før udsendelsen dukker op.

I mellemtiden: Er der nogen, som har en mac-computer med garageband vi kan låne i et par timer?

Feedet

Monday, April 17th, 2006

Der har været en del problemer med rss-feedet til sitet, siden vi flyttede, så vi tager det lige igen:

http://www.devilsadvocate.dk/index.php/?feed=rss2

Det er denne adresse, du skal kopiere ind i din podcast-enhed, om det så er itunes eller juice eller hvad du bruger. Det er langt lettere end at skulle højreklikke og downloade selv.

Støt Djævelens Advokat

Friday, April 14th, 2006

Bedre Lyd! Udenlandske Gæster!

På Djævelens Advokat kunne vi aldrig drømme om at tvinge andre mennesker til at betale for udbredelsen af vores idiosynkrasier, fx igennem licens eller anden kulturstøtte. Men det betyder jo ikke, at det er gratis at lave Djævelens Advokat. Mikrofoner koster penge, webhoteller koster penge. Og ikke mindst: tid koster penge.

Indtil videre har vi betalt for Djævelens Advokat af egen lomme, men vi vil meget gerne få endnu bedre lyd, og have mulighed for at foretage lidt rejser både i indland og udland, så vi kan komme ud til endnu flere interessante gæster. Vi har allerede et par stykker linet op i det nære og fjerne udland (mere siger vi ikke lige nu!). Men det koser penge, og derfor beder vi dig - kære lytter - om at give et bidrag, hvis du har lyst og synes du har økonomisk råderum til det.

Betalingerne sker gennem paypal, hvor du også kan betale med visa. Tryk på fanen der hedder ’støt’ og tryk på kontakten nederst i feltet - eller brug knappen ude i højre side (ja, den er grim og stor, og vi arbejder på en løsning).
Vi lover at bidrag vil være anonyme, men det vil naturligvis til enhver tid være muligt at udbede sig en redgørelse for, hvordan pengene bliver brugt (du ringer bare til restaurant Sepp og beder om en udskrift).

Djævelen i arkivet

Thursday, March 9th, 2006

Djævelen findes jo som bekendt i detaljen. Og for at du rigtig kan få alle detaljerne med, har vi valgt at oprette et arkiv, hvor du nemt og hurtigt kan finde vores samlede podcasts, samt klip fra andre optrædender vi har været med i. Fx kan du her finde vores interview i P1 mandag den 6. marts. Og med lidt held kommer der snart flere interviews at downloade…

Djævelen i P1

Monday, March 6th, 2006

Djævelens Advokat var her til morgen i P1 for at svare på spørgsmål om vores udfordring til Monopolet. Selvom Jacob forbrød sig mod musketéreden ved at stjæle Lars’ torden (dvs. en replik), så gik det nu meget godt. Interviewet kan høres her.

Harmonien i redaktionen blev genoprettet ved at Jacob fik en kold vasker, og djævelen djævler videre i næste uge med et program, som vi godt allerede nu kan love bliver en kioskbasker (eller serverbasker) af dimensioner: Christopher Arzrouni vs. Kasper Støvring. Stay tuned, næste program er oppe 15. marts.

Djævelen i Berlingske Tidende

Friday, March 3rd, 2006

Djævelens Advokat er i dag i Berlingske Tidende med en artikel.

»På P1 hersker en venstreorienteret grundholdning i flere af programmerne. Vi fortæller, at vores udgangspunkt er liberalt, og vi angriber derfor også samfundsmæssige problemstillinger fra en anden side,« siger Lars Hvidberg, der selv vil stille de kritiske spørgsmål i programmet.

Han mener, at pluralismene er et krav i god journalistik, men at den er ikke til stede i flere programmer på P1. Samtidig påkalder P1 sig en objektivitet, som ikke er mulig.

»I modsætning til monopolet (DR) lader vi ikke, som om vi er objektive. Vi har holdninger, og dem vil vi ikke skjule. Men samtidig vil vi afprøve vores holdninger med gæster, vi ikke er enige med,« siger Lars Hvidberg.

Glimrende! Jeg skylder måske lige læserne at sige, at grunden til at det kun er mig (LH), der citeres, er, at det kun var mig journalisten talte med. Jacob var i udlandet.

DA001 - Morten Kjærum om menneskerettigheder

Wednesday, March 1st, 2006

Direktør for Institut for Menneskerettigheder, Morten Kjærum, debaterer menneskerettigheder med Jacob Mchangama og Lars Hvidberg. Hvor kommer menneskerettighederne fra? Hvad er forskellen på positive og negative rettigheder? Er menneskerettighederne blevet politiseret til ukendelighed?

DA001

Velkommen til “Djævelens Advokat”

Saturday, February 25th, 2006

“Djævelens Advokat” er politisk podcasting, der giver modspil til monopolet. Studieværterne Jacob Mchangama og Lars Hvidberg tager vigtige og kontroversielle emner op til debat, og der bliver set kritisk på de gængse danske dogmer. Først udsendelse kommer 1. marts 2006.

I mellemtiden kan du læse vores Mission Statement, og om hvordan man lytter til podcasts.