Archive for March, 2006

DA002 - Christopher Arzrouni og Kasper Støvring

Wednesday, March 15th, 2006

Hvad vil det sige at være konservativ, og hvad vil det sige at være liberal? Hvad er deres forhold til staten? Hvor er de enige, og hvor deler meningerne sig? I denne udgave af Djævelens Advokat mødes den liberale debattør Christopher Arzrouni og den konservative ditto Kasper Støvring.

Mere info? Læs pressemeddelelsen.

DA002

Djævelen i arkivet

Thursday, March 9th, 2006

Djævelen findes jo som bekendt i detaljen. Og for at du rigtig kan få alle detaljerne med, har vi valgt at oprette et arkiv, hvor du nemt og hurtigt kan finde vores samlede podcasts, samt klip fra andre optrædender vi har været med i. Fx kan du her finde vores interview i P1 mandag den 6. marts. Og med lidt held kommer der snart flere interviews at downloade…

Djævelen i P1

Monday, March 6th, 2006

Djævelens Advokat var her til morgen i P1 for at svare på spørgsmål om vores udfordring til Monopolet. Selvom Jacob forbrød sig mod musketéreden ved at stjæle Lars’ torden (dvs. en replik), så gik det nu meget godt. Interviewet kan høres her.

Harmonien i redaktionen blev genoprettet ved at Jacob fik en kold vasker, og djævelen djævler videre i næste uge med et program, som vi godt allerede nu kan love bliver en kioskbasker (eller serverbasker) af dimensioner: Christopher Arzrouni vs. Kasper Støvring. Stay tuned, næste program er oppe 15. marts.

Djævelen i Berlingske Tidende

Friday, March 3rd, 2006

Djævelens Advokat er i dag i Berlingske Tidende med en artikel.

»På P1 hersker en venstreorienteret grundholdning i flere af programmerne. Vi fortæller, at vores udgangspunkt er liberalt, og vi angriber derfor også samfundsmæssige problemstillinger fra en anden side,« siger Lars Hvidberg, der selv vil stille de kritiske spørgsmål i programmet.

Han mener, at pluralismene er et krav i god journalistik, men at den er ikke til stede i flere programmer på P1. Samtidig påkalder P1 sig en objektivitet, som ikke er mulig.

»I modsætning til monopolet (DR) lader vi ikke, som om vi er objektive. Vi har holdninger, og dem vil vi ikke skjule. Men samtidig vil vi afprøve vores holdninger med gæster, vi ikke er enige med,« siger Lars Hvidberg.

Glimrende! Jeg skylder måske lige læserne at sige, at grunden til at det kun er mig (LH), der citeres, er, at det kun var mig journalisten talte med. Jacob var i udlandet.

DA001 - Morten Kjærum om menneskerettigheder

Wednesday, March 1st, 2006

Direktør for Institut for Menneskerettigheder, Morten Kjærum, debaterer menneskerettigheder med Jacob Mchangama og Lars Hvidberg. Hvor kommer menneskerettighederne fra? Hvad er forskellen på positive og negative rettigheder? Er menneskerettighederne blevet politiseret til ukendelighed?

DA001