Archive for May, 2006

Teknisk uheld

Monday, May 15th, 2006

Ja, det er den 15. i dag, og den aktive lytter har sikkert allerede opdaget, at hendes elskede update på Djævelens Advokat ingen steder er at finde. Det skyldes problemer med computeren, vi redigerer på. Heldigvis er ingen data gået tabt, men der går nok nogle dage før udsendelsen dukker op.

I mellemtiden: Er der nogen, som har en mac-computer med garageband vi kan låne i et par timer?

DA005 - Preben Wilhjelm

Monday, May 1st, 2006

Djævelens Advokat fejrer Arbejdernes Internationale Kampdag ved at sætte socialismens frihedbegreb på dagsordenen. Både liberalister og venstreorienterede hævder, at deres mål er et frit samfund. Men hvordan ser det venstreorienterede frihedsbegreb ud i forhold til det klassisk borgerligt-liberale? Kan man kombinere borgerlige frihedsrettigheder med socialistisk økonomi? Hvor går grænsen for fællesskabets indflydelse på den enkeltes liv? Og hvordan forhindrer man, at opgøret med kapitalismen ender i diktatur og undertrykkelse?

Hvem andre til at tage en debat om disse spørgsmål end Preben Wilhjelm. Preben Wilhjelm var i en årrække en ledende figur på venstrefløjen, han var medstifter af Venstresocialisterne og medlem af folketinget fra 1975 til 1984. Han er uddannet atomfysiker og lic.jur. og har udmærket sig ved både en heftig kritik af magtmisbrug i vestlige samfund og af de totalitære tendenser på venstrefløjen.

Download udsendelsen ved enten at højreklikke her (eller bruge rss):
DA005 (27 MB, 1 time og 45 sekunder)
Interessante links:
VS-dokumentet Demokrati, socialisme og kapitalisme, som diskuteres i programmet.
Omtale af Preben Wilhjelms erindringsbog Fra Min Tid.