Mission

Mission Statement for “Djævelens Advokat”

Vi savner noget i Danmark. Vi savner et brud med monopolet på meningsfuld radio.

P3 har fået konkurrence af Voice og Sky og 100 små lokalstationer, der sender pop, hip-hop, og salsa døgnet rundt. Der er radioer for religiøse, radioer for sportsfanatikere og radio for lokalpatrioter. Men der er ingen seriøs dansk, politisk eller debatskabende radio udenfor monopolets hegemoni.

Monopolet leverer ikke pluralisme, selvom det gerne vil se sig selv som pluralistisk. Monopolet har en holdning, endda en klar en af slagsen. Det gør ikke altid noget. Monopolet leverer ofte glimrende radio. Men vi savner et modspil. Vi savner kort sagt den pluralisme, som public service gennem licensopkrævningen skulle give os, men som vi ikke får. Derfor må vi skabe den selv.

Djævelens Advokat er vores eget – helt privatfinansierede – bidrag til almenvellet. Det er public service, når den er allermest public – nemlig når den kommer fra offentligheden selv.

I modsætning til monopolet lader vi ikke som om, at vi er objektive. Vi har holdninger, og vi er ikke bange for at give udtryk for dem. Men vi mener, at vores holdninger skal afprøves gennem en sund diskussion også med mennesker vi er uenige med. Holdninger, der ikke gennem fakta og modsigelse bliver afprøvet på ideernes markedsplads, er intet værd. Karl Popper ville være stolt af Djævelens Advokat.

På trods af vores egne holdninger forsager Djævelens Advokat servilt mikrofonholderi, også for dem vi er enige med. Ingen får uimodsagt lov til aflire klichéer, partiparoler eller bekvemme ”sandheder” vedtaget i den politiske korrektheds navn. Modsigelse gør os alle klogere, og sætter fokus på problemer, der skal afklares – om vi kan lide at høre det eller ej – samt på løsninger der er værd at fremhæve.

De store statskanalers monopol på meningsdannelsen er forbi. For fremtiden kommer vi alle til at have vores egen radiostation – og dem der ikke har deres egen, tuner ind på Djævelens Advokat.

Jacob Mchangama og Lars Hvidberg, februar 2006.